10 tips voor de eerste dag in de brugklas

Hoe overleef ik de brugklas? Met deze 10 tips voor de eerste dag in de brugklas maak jij een goede start op je nieuwe school!

1. Oefen de route naar je nieuwe school

Wil je de eerste dag zonder haast de deur uit? Oefen in de zomervakantie alvast een paar keer hoe je naar je nieuwe school komt. Zoek eerst de snelste weg op. Bekijk ook of dit een veilige weg is. Ga samen met een vriendje of vriendinnetje fietsen en oefen de weg naar school. Schrijf op welke drukke punten je tegen komt. Is er een drukke weg die je moet oversteken? Hoe lang duurt het om naar school te komen als je rustig fietst? Zo kun je ook uitrekenen hoe laat je op school moet zijn. Zorg natuurlijk dat je wat eerder op school bent want je moet ook nog je fiets in de stalling zetten, boeken in of uit je kluisje halen en natuurlijk het klaslokaal nog vinden!

2. Lees op de website van je nieuwe school wat de regels zijn.

Op je nieuwe school is het natuurlijk allemaal heel anders dan op je oude school. Op de website van je nieuwe school kun je alvast bekijken wat de regels zijn. Zo weet je al een beetje hoe het gaat op school en is niet alles nieuw voor je. Misschien staat er ook wel iets over het gebouw. Dan weet je waar je moet zijn.

3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *